• Elvi Sidheri: Gjuha

  Nuk po flas për organin e shijes, atë që na ndihmon të mbllaçisim ushqime, për të puthur në mënyrë frëngjeze apo edhe për t’u tallur me gjindjen duke e nxjerrë gjuhën jashtë shpotitshëm.Jo, kam parasysh gjuhën që flasim, gjuhën tonë mëmë, “gluhën” në ...
 • Tolin Kona: Përballja e dy mbretërve të fuqishëm

  Përballja e dy mbretërve të fuqishëm, Bardhylit të Ilirisë dhe Filipit të II të Maqedonisë - Historia Ilire është e mbushur me shumë ngjarje dhe konflikte ushtarake të cilat kanë ndikuar ndjeshëm në ndryshimet politike, shoqërore jo vetëm për shtetin e vjetër ilir por edhe për mbarë ...
 • Ndue Dedaj: Famullia e Gomsiqes, selia e 'Kanunit'

  Gjeçovi ishte modeli i dijetarit shqiptar që rroi e veproi në provincë. Nëse shumë nga dijetarët e kohës merreshin me punë shkencore në Shkodër e Tiranë, pranë arkivave, bibliotekave dhe bërthamave shkencore, At Shtjefni e ndërtoi aty ku shkoi qendrën e tij kërkimore ...
 • Rexhep Shahu: Havzi Nela i mban sytë nga Jugosllavia

  Natën e 10 gushtit 1988, pa zbardhë drita për datën 10 gusht e varën Havzi Nelën me litar në dalje të Kukësit, pranë sheshit të axhensisë së udhëtarëve, në vendin më të populluar me njerëz. E kishin cuar me ziz të Degës së Punëve të Brendëshme, e kishin varë dhe zizi kishte ...
 • Fazli Maloku: Mbrëmje dinjitoze dhe mjaft e këndshme në familjen e z. Kadri Mani

  Në lokalet e Kishës Protestante Shqiptare në Prishtinë, z. Kadri Mani me familje kishin ftuar dhjetëra miq, shokë, familjarë... që me një koktej modest, të gjithë tok, t’i festojmë tre përvjetorët e lartëcekur. Z. Kadri Mani me familjen e tij të respektuar vërtet krijuan një atmosferë të këndshme për gjithë të pranishmit. Pas fjalës përshëndetëse të përfaqësuesit të Kishës...
 • Fran Gjoka: Në shërbim të nënës dhe fëmijës

  Gjinekologun e talentuar Zef Zefaj, nga Lezha, e njohin të gjithë. Ai kishte vite që shërbente pranë Shtëpisë së Lindjes në qytetin e Lezhës, madje shpesh identifikohet me këtë institucion mjekësor, sepse ishte pikërisht ky doctor...
 • Rrahman Hyseni: 'Medvegja – Fully' në shërbim të kombit

  Ky është malli i vërtetë i atdheut që bashkon bashkatdhetarët dhe vendësit. Z.Fadil SELMANI, sekretar i kësaj shoqate, atdhetar i vërtetë, lum Medvegja që e ka... Mirënjohje për SHH “Medvegja” me seli në Zvicër. Shoqatë kjo humanitare me njerëzit bëmirës tani e 3...
 • Fritz Radovani: Roger Federer - mbreti i tenisit botnor

  Diten e diele, në Wimbledon u zhvillue ndeshja per Titullin kampion në Tenis, në prani të mija e mija londinezëve në mes të Roger FEDERER dhe Marin SILIÇ. Ajo zgjati një orë e 41 minuta, me tre sete dhe u fitue nga Mbreti botnor i tenisit FEDERER, me këte ...